Saturday, July 23, 2011

Hi girlfriend! How would you describe your dream guy?? ;)

Olla,

Rasa dah lama tak menulis sesuatu yang berjiwa muda walaupun takdela muda lagi pun. Rakan sebaya pun dah beranak-pinak dengan jayanya dah. Heh! Bistu, kalo asik citer pasal kerja je bowring lagi stress dowh, betoi tak? So, entry kali ini setakat berbasi-basi untuk bacaan ringan ala-ala gossip girl gitu. Teringat zaman duduk hostel duduk atas katil ramai-ramai sambil berkongsi jajan atau coklat bar pemberian secret admirer sambil bergosip lebat lepas tu kena remind baik punya suh tegangkan balik cadar. Haha! Hidup gossip dulu kini dan selamanya!!  ;p

Berbalik kepada tajuk entry nih (ewah!),  dengan ini saya mau kasi kecoh sekampung pasal ciri-ciri lelaki idaman yang bisa (ewah lagi!) mencairkan hati wanita bernama eddziela nih. Blerghh! Muntahla ko sebaldi, ado den kesah? Hikhik ;p

Eh eh eh.. Encik pakwe pun talak pernah tau ini ciri-ciri yang ai minat woh. Nanti kalo ada ketidaksamaan ciri hahaii ampun maap dipinta sempena nak menyambut Ramadhan yang mulia ini hahaii pasni sape-sape lelaki yang ada kesemua ciri-ciri idaman nak add facebook sila lah hahahahahaiii.. Tettt! (^_^)V

Geggegee...

Untuk entry ni kita lupakan ayat-ayat cinta cliche yang biasa dijawab oleh gadis semasa pemalu bila dapat soalan cepumas 'apakah ciri lelaki idaman anda' iaitu nak lelaki baik, cemerlang gemilang terbilang etcetere etcetera...*menguap lebar-lebar*  <- ahah..main2 je ;p

Jom keluar dari kebiasaan and jom ekspresikan minda kreatif untuk berfikir dengan lebih giat supaya gossip lebih best. Cepat tanya diri sendiri pasal ciri lelaki idaman, cepat! Ni i punya jawapan.. Semangat gitu. Weee!

#1 : A Man who do house chores + know how to cook. 
Saya suka makan dan tak bape suka mengemas dan tak bape pandai masak (ops bocor rahsia!). Blame 9 years of hostel life + 4 years of living far far away from family. BUT, (ceh ada TAPI TAPI plak..hehe) i seorang yang sangat cepat belajar. So sangatlah semangat kalau ada jejaka yang boleh sama-sama membuat house chores + pergi pasar + mencoba resepi masak memasak. Tidak la i suffer sengsorang menjadi kuli suri rumah ;p

#2 : A men who love kids + hold their kids.
Oh, haruslah lelaki menyukai kanak-kanak. Baru la ada tokoh kebapaan and will be a good father figure. Respek pada lelaki yang boleh handle anak-anak yang suka mengamuk in public. Budak-budak ni pun psiko ikut mood. Biasanya i akan nampak mak mak je yang sibuk tenteram kan anak while daddys dok jauh-jauh cam tanak ngaku tu anak dia. Apedaa! So, lelaki yang pandai handle budak-budak is on my top list. Ini tidak bermaksud i suka suami orang okay. Aip aip!

I suka cara mat saleh communicate dan menunjukkan rasa sayang pada anak. Nanti dah kawen boleh la tiru sikit-sikit plus add on sikit adat ketimuran. Kang terlalu western hilang la identiti kejawaan i.. Oh tidak jawa hilang di dunia. Hehe

#3 : A man who is confident + smart but not supersmart ;p
I can be quiet or super talkative depending on my mood or weather. Sometimes i do love to ask too many questions and membebel mumbling mumbling especially when i am overexcited. Contohnya 'omaigod banyaknya menu sedap tak tau nak pilih yang mana..nak yang ABC or yang XYZ?' atau ' u tau tak CEO Air Asia nak buat rancangan The Apprentice versi Malaysia?'.. DAN..

Adalah sangat cool jika lelaki yang smart dengan confident menjawab ' I suggest  u pilih XYZ instead of  ABC sebab it's less calorie & good for your tummy' atau ' Yeah, i heard that too. It's gonna be interesting to see Tony Fernandes says YOU ARE FIRED. Air Asia surely dapat banyak lagi untung. Definitely another good marketing strategy'.. OK DAH MELTING..;p SO lelaki idaman kenalah cukup bijak melayan soalan-soalan i dan yang paling penting takdela membetulkan kesalahan i setiap masa macam kamus Besta. Heh!

#4 : Funny :D
A sense of humor is a must because if he isn't funny there's going to be a lot of awkward silences in our life


#5 :  Taller than me..
which is pretty easy because i am short . Man with slender body and perfect body toned pun lagii la ok je dong. (abs would be nice!)..Droolingg~ Haha ;p

#6 :  A man who take serious care on oral hygiene + cleanses his face. 
Macam lelaki metroseksual je ek hoh peduli apa. Lelaki yang menjaga kebersihan pada mata i sungguh seksi. Seksi ok. Tak perlu elaborate lebih-lebih. Seksi menjelaskan segalanya. Hihi ;p

# 7 : A man who can lead a prayer + teach their kids to read Al-Quran. 
Sojuk ati ai termasuk ati makabah ai dan toknenek ai dan sedara mara ai dapat laki camni. Lelaki yang nak jadi ketua keluarga mestilah ada ciri ni untuk mendidik dan membimbing family menuju jalan yang diredhai. Jangan ingat dunia je weh..

# 8 : Lelaki yang pandai menyesuaikan diri. 
Ni merangkumi serba serbi etiket pemakaian, pergaulan, dan sedar tentang limitations. Tamau lelaki yang antisocial. Tamau lelaki yang berkata manis dengan semua perempuan sampai dengan perempuan yang dia sayang pun takde beza. Takmau laki yang pegi kenduri tapi pakai baju tshirt pagoda dengan sluar senteng berselipar jepang dan tidak bercukur bajet nak cool bela jenggot santa clause. Ko pehal? Big NO!

# 9 : Lelaki yang pandai merancang keluarga. 
Owh bukan merancang berapa anak kamu mahu ye tapi merancang masa depan family contohnya tabungan kecemasan, tabung pendidikan anak, kumpul asset more than liabilities and bukan asek nak tukar sport rim patploh kali tapi baju anak isteri tak berganti. Hihi.. Pendek kata, merancang untuk menyediakan payung sebelum hujan. As the pakar-pakar motivasi selalu kata, gagal merancang adalah merancang untuk gagal.


Last but not least,

# 10 : A man who love me for me.
Owh I am a typical girl who always dream big and most of the time give non coherent action of what my brain ask me to do. I am just a normal happy girl with flaws here and there but there will always a room for improvement, don't u think so? So a man who truly love me for whateva crappy things I've said or whateva silly dance I've made is my dream guy, indeed. Ececeh, bajet romatik cakap omputeh ;p

Sengal camni pun ada orang nak ;p



Sekian terima kasih.

Seposhen-dua: I dedicate this entry to Fauzan Adli Zulkifli. Only you know me best. Thanks for the wonderful gempak birthday present (gila dah lama baru nak tulis..ya ampun). Oh your birthday next 2 month kan ok i mula masuk duit dalam tabung ayam mulai esok. Hari ni tak boleh sebab nak makan mekdi.. HIHI ;p






Suka tak?? www.tips-fb.com

2 comments:

  1. Hehehe harini tak boleh sebab nak makan mcd tu comel je! :)

    ReplyDelete
  2. hehe.. thanks! selamat berpuasa.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails